Egyesületünkről

 

Egyesületünk története

A DanceLand Táncsport Sportegyesület 2008 júniusában alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse és oktassa a latin-amerikai és standard társastáncokat. Az egyesület fő célja, hogy a táncon keresztül nevelje az ifjúságot a helyes viselkedésre, illemre, erősítse bennük a versenyszellemet és a közösséghez való tartozást, továbbá biztosítsa az iskolaidőn túli szabadidő eltöltését. Az Egyesület tevékenységi köre a Ráckevei kistérség északi területét öleli fel, Tököl városától egészen Dunaharasztiig.

Társastánc-oktatással tanáraink közül van, aki már 1997-óta foglalkozik, így örömmel tölt el minket, hogy hosszú ideje, nagyon sok gyermekkel és felnőttel szerettettük meg ezt a műfajt, ami nem csak a táncról, hanem rólunk és az érzelmekről is szól. Két tánctermes, családias hangulatú TáncStúdiónk Csepel sziget szívében, Szigethalmon található. Itt, a komoly szakmai munka mellett, melyet a versenyeken elért sok érmes helyezés is tanúsít, az egyesület tagjainak fellépésekre való felkészítése is folyik, hiszen egyesületünk tevékenyen részt vesz Szigethalom és a környező települések társadalmi életében is. Egy évben összesen körülbelül 30 fellépésen és 80-100 versenykategóriában mutatják meg tanítványaink tudásukat hazai és nemzetközi parketten is.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy egyesületünk már rég óta egy egységes és jól működő szervezet, melyet nagyszerű alapító tagok, növendékek és tanárok tartanak össze. Köszönet a sok segítségért a Támogatóinknak, a Tanároknak és a Szülőknek.

 

Céljaink és Szemléletünk

„Kiművelt látás, kiművelt érzelem, kiművelt értelem, kiművelt izomzat! Ez egy jó táncos ismertetője.” (Berczik Sára)

Egyesületünk lehetőséget kínál minden korosztálynak (4 éves kortól), hogy megismerkedjen a mai modern társastáncokkal. Nemcsak azért, mert ma már ez az alapműveltség része, hanem azért is, hogy a táncolók jól érezzék magukat egy nagyszerű közösségben, harmóniát találjanak test és lélek között, heti rendszerességgel mozogjanak, a fiúkból úri ember, a lányokból pedig igazi nő/hölgy legyen.

Kétprofilú egyesületünk azzal a céllal jött létre, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideális foglalkozást, legyen az indíttatás akár a szórakozás, akár a versenyzés. Mi a tartalmas klubélettel, a jó hangulatú edzések és foglalkozások vezetésével, balett képzéssel, tánctáborokkal, fellépésekkel, versenyekkel igyekszünk támogatni azoknak a táncosainknak a fejlődését, akik ezt a nemes sportágat választják. Oktatóink segítenek a „kiművelés” folyamatában, hogy a fentiek szerint: a fejlett vizuális képességek, a magas érzelmi intelligencia, a kifejlett izomzat kialakulhasson a táncosokban.

 

Császárné Illés Andrea

elnök

Bezár

Hogyan találjam meg gyermekem számára az ideális sportot?

Vajon hányszor jutott már eszünkbe a gondolat, hogy gyermekünk elég időt tölt – e mozgással? Ha nem sportol még rendszeresen, akkor milyen sportággal ismerkedjen meg, egyáltalán hogyan válasszunk neki való mozgásfajtát? Ebben segítünk most egy picit.
Bezár

A tánc pozitív hatása gyermeked fejődésére

Hogy miért megy majd könnyebben a tanulás? Hogyan javul a koncentrációs képesség? Hogyan válik már kis kortól a mozgás az élete részévé? Hogyan bontakozik ki személyisége, egyénisége? Hogyan válik magabiztossá? Hogyan szerez barátokat?
Bezár

1% felajánlása

Köszönjük a tavalyi felajánlásokat, kérjük idén is támogassa egyesületünket személyi jövedelemadójának 1 %-val. Az összegyűjtött összeget működésünkre, programjaink, céljaink megvalósítására és a növendékek támogatására, tehetséggondozásra fordítjuk.
Bezár