GY.I.K.

 

1. Milyen táncféléket tanulhatok?

Latin-amerikai táncok: a játékos cha-cha-cha
, a szerelmes rumba
, az egzotikusszamba
, a szórakoztató jive (ami a rock’n roll mai modern változata), magasabb szinten pedig a spanyol paso doble.

Standard táncok: az angyalok tánca: angol keringő,
 a lendületes bécsi keringő,
 a dinamikus és szenvedélyestangó,
 a jó kedélyű foxtrott / quick step magasabb szinten a különleges slow fox.

 

 
2. Mit vegyek fel a táncórákra?

Az egyik lehetőséged, hogy sportosra veszed a stílust, így ajánlott hajlékony talpú cipőt és melegítőt venni.

A másik lehetőséged, hogy elegánsabb megjelenést választasz. Ebben az esetben a fiúknak/férfiaknak olyan váltócipő szükséges, mely hagyja a lábfejet kényelmesen mozogni. A hölgyeknek ebben az esetben nem szűk szoknya viselése ajánlott, a tűsarkú cipő nem megengedett a parkettán való táncoláshoz így helyette válassz inkább kényelmesebb, alacsonyabb sarkú és puhább talpú cipőt.

Kislányoknak harisnya és szoknya viselése ajánlott, a hosszú hajat összekötjük. Fiúknak kezdetben melegítő és sportcipő a ruházat.

 

 
3. Hogyan tudok jelentkezni és befizetni a díjat?

Jelentkezni a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeken tudsz, a díj befizetése a kiválasztott tanfolyam helyszínén a tanárodnál lehetséges, minden hónap elején vagy minden kurzus elején.

 

 
4. Vajon nekem való ez?

 A tánc mindenkinek való! Ne hidd hogy te kivétel vagy! :)

 

 
5. Mikor számítsak új kezdő tanfolyam indítására?

Tanfolyamainkat legfőképpen ősszel és tavasszal indítjuk  Az őszi azért célszerű számodra, mert így egy teljes szezont végig tudsz járni. Ha éppen lecsúsztál a kezdésről, semmi gond, még becsatlakozhatsz. Ha két tanfolyam indítása között jelentkezel, felvesszük adataidat és értesítünk a számodra legideálisabb kezdő tanfolyam indításáról. Érdemes bejelentkezni, hiszen sokszor adódik olyan, hogy a jelentkezések alapján nem kell megvárnod a  tervezett időszakot, hanem azonnal elindulhat egy új tanfolyam. De ehhez előbb jelentkezned kell.

 

 
6. Mit tegyek ha nincsen párom?

Nagyon jó, ha már párban tudsz elkezdeni egy tanfolyamot, de nem kell akkor sem aggódnod, ha egyedül vagy éppen barátnőiddel/barátaiddal vágsz bele. Sokszor jelentkeznek lányok vagy fiúk egyedül, akik a táncórákon ismerkednek meg egymással, míg végül elkezdenek együtt táncolni. Azonban van olyan is, mikor egyedül kezded el és később találsz csak ideális partnerre. Az alapok elsajátítása egyedül is lehetséges, emiatt nem kell aggódnod. Később azonban szükség lesz egy partnerre (ha a felnőtt órákra gondolok). Ha türelmetlen típus vagy, akkor ajánlom a Zumba óráinkat, ahol pár nélkül is fantasztikusan fogod érezni magad. Azonban a gyerekek számára van lehetőség formációs csoportjainkba bekapcsolódni, hiszen szerencsére ezt a műfajt nem csak párban űzik a fiatalok ;)

 

 
7. Meddig tart egy tanfolyam?

Egy alaptanfolyam minimum 8 alkalmat jelent, de csoportjaink több évig szoktak járni, hiszen kialakul egy jó társaság, mindig lehet mit tanulni, mert ezek a táncok nem unalmasak, hanem változatosak és sokszínűek. A gyerekek esetében is több évig járnak azok, akik megszeretik és életük részévé válik a rendszeres mozgás, a tánc.

 

 

Bezár

Hogyan találjam meg gyermekem számára az ideális sportot?

Vajon hányszor jutott már eszünkbe a gondolat, hogy gyermekünk elég időt tölt – e mozgással? Ha nem sportol még rendszeresen, akkor milyen sportággal ismerkedjen meg, egyáltalán hogyan válasszunk neki való mozgásfajtát? Ebben segítünk most egy picit.
Bezár

A tánc pozitív hatása gyermeked fejődésére

Hogy miért megy majd könnyebben a tanulás? Hogyan javul a koncentrációs képesség? Hogyan válik már kis kortól a mozgás az élete részévé? Hogyan bontakozik ki személyisége, egyénisége? Hogyan válik magabiztossá? Hogyan szerez barátokat?
Bezár

1% felajánlása

Köszönjük a tavalyi felajánlásokat, kérjük idén is támogassa egyesületünket személyi jövedelemadójának 1 %-val. Az összegyűjtött összeget működésünkre, programjaink, céljaink megvalósítására és a növendékek támogatására, tehetséggondozásra fordítjuk.
Bezár