A tánc pozitív hatása gyermeked fejődésére

Hogy miért megy majd könnyebben a tanulás? Hogyan javul a koncentrációs képesség? Hogyan válik már kis kortól a mozgás az élete részévé? Hogyan bontakozik ki személyisége, egyénisége? Hogyan válik magabiztossá? Hogyan szerez barátokat? Csak pár tény, ami a táncnak köszönhető és amivel segíthetsz gyermeked fejlődédében! Az éneklés és a hangszerekkel való ismerkedés mellett a tánc is speciális funkciókkal bír a gyerekek fejlesztésében. Ezért kezdj VELÜNK szeptemberben!

A mozgás alapját először a szülők adják

Ha már csecsemő korában "támogatod" kisbabád ritmikus mozgását, megalapozhatod a zenei fejlődését. A totyogók "táncolása" pedig már nemcsak a motoros készségek és az izomtónus fejlesztését, erősítését támogatja, hanem a koncentrációs- és koordinációs készséget is fejleszti.

A mozgás szabályozott alapjai legkésőbb iskolás korban kialakulnak: nem véletlenül szerepel ma már alaptantárgyként a matematika, az írás és az olvasás mellett a testnevelés, mely célja, hogy egyensúlyt teremtsen a gyermekekben az ismeretszerzés (tanulás) és a játék között. Mindemellett a mozgás sok gyermek számára még így is kevés lehet, ezért igen hasznos, ha a lehető leghamarabb sportolni, mozogni kezd - akár különóra keretében.

 

Később jön a (zene)bölcsi, majd az óvoda

 

3 éves korig  ezeken a foglalkozásokon a gyerekek és anyukák együtt énekelnek, tornáznak és játszanak. Az óvodás zenés foglalkozások célja pedig az, hogy a gyermek együtt játszhasson, énekelhessen és táncoljon a kortársaival.  De ha valami komolyabb fejlődésre vágysz, vagy gyermeked igényli a  további foglalkozást, ajánljuk, hogy keress neki tánccal kapcsolatos délutáni plusz órákat. Mi ezt a lehetőséget kínáljuk gyermekednek.

Mivel három éves korban a zenehallgatás kiegészül a mozgással - a gyermekek felfedezik a környezetüket, a hangszeres zenét és a mozgással kapcsolatos játékokat, így a társastáncok alapjaira 4 éves kortól járhatnak a gyerekek, amikor már a gyermek mindenre "vevő": zenét hallgat, énekel és táncol, képes logikát találni lépés és lépés, lépés és mozdulat között. Ezért is mondják, hogy az agyi fejlődésre is különösen jó hatással van a tánctanulás.

 

Mikortól táncoljon a gyermek rendszeresen?

 

A negyedik évet betöltött gyermekek már nyitottak és érettek a tánc bizonyos fajtáira. Már jó a ritmusérzékük, képesek arra, hogy megmutassák egyéni kreativitásukat, alkalmasak arra, hogy mozgásukat összehangolják a többi gyermekével, és csoportosan mozogjanak. A rendszeresség ebben a korban már a folyamatos fejlődés megalapozását adja. Egyesületünk célja  a manó csoporttal egy kisebb előadás, melyet a  Gálaelőadáson adnak elő a gyerekek szüleiknek karácsonykor és tanév végén. Ez az esemény nagyon fontos a gyermekek számára, hiszen meg tudják mutatni, milyen ügyesek, átélhetik az első sikereket, és így erősíthetik az önbizalmukat. A tánc fejleszti a gyermek képességeit (ön- és társadalomismeretet, együttműködést, mozgáskoordinációt, fantáziát,  viselkedést stb), azaz egyszerre jelent tehetséggondozást és fejlődést.

 

A "suta" és a hiperaktív is táncoljon!

 

A tánc nemcsak a tehetséges gyermekeknek ajánlott, hanem minden olyan gyermeknek, aki szereti a mozgást, az örömteli közösségi hangulatot. Sőt, még a figyelemzavarral küzdő gyermekek számára is lehetőséget nyújt a koncentráció terén elérhető eredmények javítására. Az elmúlt évek tapasztalatai is ezt bizonyítják.

 

Ifjú korban a fő cél pedig az, hogy az örömteli mozgás segítsgével a fiúkból a férfias magabiztosságot, tartást, a hölgyekből pedig a nőiességet, finomságot, odaadást hozzuk felszínre.

 

Ha felkeltettük érdeklődésedet, tennél egy kísérletet, támogatnád gyermekedet a további fejlődésében, várunk Egyesületünkbe!

 

Bezár

Hogyan találjam meg gyermekem számára az ideális sportot?

Vajon hányszor jutott már eszünkbe a gondolat, hogy gyermekünk elég időt tölt – e mozgással? Ha nem sportol még rendszeresen, akkor milyen sportággal ismerkedjen meg, egyáltalán hogyan válasszunk neki való mozgásfajtát? Ebben segítünk most egy picit.
Bezár

A tánc pozitív hatása gyermeked fejődésére

Hogy miért megy majd könnyebben a tanulás? Hogyan javul a koncentrációs képesség? Hogyan válik már kis kortól a mozgás az élete részévé? Hogyan bontakozik ki személyisége, egyénisége? Hogyan válik magabiztossá? Hogyan szerez barátokat?
Bezár

1% felajánlása

Köszönjük a tavalyi felajánlásokat, kérjük idén is támogassa egyesületünket személyi jövedelemadójának 1 %-val. Az összegyűjtött összeget működésünkre, programjaink, céljaink megvalósítására és a növendékek támogatására, tehetséggondozásra fordítjuk.
Bezár