Tanáraink

 

 

Császárné Illés Andrea (elnök)

„A tánc iránti szeretetem akkor kezdődött, mikor családommal nyaralni mentünk. 8 éves lehettem ekkor. Édesapámmal egyik este beneveztünk egy táncversenyre. Egészen a döntőig jutottunk, ahol már csak 2 páros táncolt. Természetesen a fiatal házaspár nyerte a versenyt, de díjukat átadták nekünk és nagyon megdicsértek engem. Így tehát apukám az, aki megszerettette velem a táncot és ez volt az a nap, amikor elkezdődött valami.

A társastánccal 10 éves koromban ismerkedtem meg, előtte néptáncoltam, szerbtáncoltam. 2003-ban (19 éves koromban) vett igazi, komolyabb fordulatot a táncos pályafutásom, amikor rátaláltam Petire (férjemre). Megismerkedésünkkor már a Magyar Táncművészeti Főiskolán tanultam, hiszen a gimnázium után rögtön felvételt nyertem. Így akkori vágyaimnak megfelelően teljesen beleáshattam magamat a táncba és felkészülhettem a tanári pályafutásomra, ami iránt már ekkor elhivatottságot éreztem. 2006-ban diplomás társastánc pedagógus lettem. Itt, olyan híres balett mesternőtől tanulhattam mint, Bretus Mária, jazztánc tanárom Papp Tímea volt és Jaczó Ildikót sem felejthetem ki a sorból. Ezen kiváló tanáraimra mindig szép emlékekkel emlékszem vissza.

Számomra a tánc nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy rátaláljak igazi önmagamra, hogy felszínre hozzam rejtett értékeimet amikről nem is tudtam. A táncon keresztül félénkségemet és gátlásaimat is sikerült leküzdenem. Megtanított arra, hogy megküzdjek az elém gördülő akadályokkal, ne pedig kikerüljem őket, megtanított keményen megdolgozni a sikerért - melynek végén rájön az ember hogy valóban az út volt a fontos - és nem utolsó sorban szeretni magamat és hinni önmagamban. Ez az, amit szeretettel adok át minden növendékemnek. Nincs szebb érzés a tanításban, mint mikor nyomon követhetjük a folyamatos fejlődést, kibontakozást és mikor hálásak a gyerekek és a szülők, hogy egy olyan úton terelgetjük őket amin rengeteg szép dolog ragad rájuk. Az én hálám Matej Karjcer-nak, Iwona Golczak-nak, (edzőinknek) Lemákné-Szabó Etelkának (tanárunknak) szól a sok támogatásért, szakmai tudásért és kedves szóért amit tőlük kaptam a pályafutásom során."

 

 

Császár Péter (alelnök)

„2001-ben - viszonylag későn - 18 éves koromban találkoztam először a társastánccal egy kezdő tanfolyam keretében az Oktogon Tánciskolában. Itt a legkitartóbbak lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat a versenyzésben is. Így közel fél évvel azután hogy megtettem az első lépéseket, a második partneremmel el is indultunk a Budapest Bajnokságon, ahol rögtön második helyen végeztünk. Ekkor győződtem meg arról, hogy komolyan szeretnék ezzel a műfajjal foglalkozni.

2004-ben, több párváltást követően megtaláltam az ideális partnerem Andi személyében, akivel azóta összefonódott életünk. „C” osztályban kezdtünk el versenyezni, ahol 8 versenyből nyolcszor állhattunk a dobogón, Budapest Bajnokok és Országos második helyezettek lettünk ebben az évben. 2005-ben már „B” osztályban versenyeztünk, ahol jóval komolyabb koreográfiákat lehet táncolni. Ebben az évben és osztályban kezdtünk el külföldi trénereinkkel együtt dolgozni, nemzetközi versenyeken is szerepelni. Tanárainkhoz, a többszörös szlovén bajnok, világbajnoki második (2007-ben), Blackpool amatőr győztes (2008) helyezett párhoz (Matej Krajcer – Iwona Golczak) jártunk Szlovéniába tanulni, hogy sikeresek legyünk a  nemzetközi mezőnyben. A nemzetközi porondon az első sikerünket 2007-ben, Szlovákiában értük el, ahol a Trnava Grand Prix nemzetközi táncverseny „B” osztályos bajnokai lettünk. 2007-hez fűződik az első középdöntős szereplésünk is. Zágrábban a 7-ik helyet szereztük meg egy ún. Open versenyen, ahol épphogy lecsúsztunk a döntőről. 2007 novemberében Bosznia Hercegovinában sikerült beverekedni magunkat a döntőbe, ahol a negyedik helyezést szereztük meg, a közel 40 párost felvonultató nemzetközi versenyen. 2008 júniusában, Szlovéniában Krsko-ban 7. lettünk, majd ezt követően a Szombathelyi és Győri nemzetközi versenyeken középdöntőben táncoltunk, aminek nagyon örültünk. „A” osztályban nagyon sok versenyt nyertünk meg külföldön így 2011-ben elértük a legmagasabb amatőr kategóriát a "sonder" osztályt, így életünk új mederbe lépett át. 2013 óta már feleségem  Andi. 2015-ben pedig megszületett első gyermekünk, Flóra, őt követte 2018-ban Jázmin.

A tánc segített egyensúlyt találnom a munkám/tanulás és a kikapcsolódás/sportolás között. Így lehet, hogy korán megtanultam jól beosztani az időmet és mára már okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő és adótanácsadó vagyok, továbbá van egy adótanácsadással és könyveléssel foglalkozó Kft-m. Nem kevés munka eredménye ez, de kiegészítésképpen okleveles tánctanár is lettem, hiszen nagyon jól kiegészíti életünket a tánc, a mozgás és a tanítás. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük és megszerettessük ezt a műfajt, tapasztalatainkat tovább adhassuk a jövő generációjának."

 

 

 

Krausz Judit (tanár asszisztens, "A" osztályos versenyző)

Én már gyermekkorom óta táncolok az Egyesület tanárainál. Mára már teljesen összefonódtam a DanceLanddel, hiszen tanár asszisztensként segítek a növendékek fejlődésében és céljaik elérésében. Szeretek a tánccal foglalkozni, versenyekre készíteni a növendékeket és én is imádok versenyezni. Fontosnak tartom, hogy mindenki akivel foglalkozok kihozza magából a maximumot, hiszen én is erre törekszem az edzéseken. Tudásomat folyamatosan gyarapítom hazai edzőimmel, a magyar bajnok Andrea Silvestri - Váradi Martina ketőssel, mindemellett imádok Szlovéniába kijárni tanulni Matejtől, Iwonától, Klementől, Sashatól és a többi etalontól.

 

 

 

 

 

 

 

Bezár

Hogyan találjam meg gyermekem számára az ideális sportot?

Vajon hányszor jutott már eszünkbe a gondolat, hogy gyermekünk elég időt tölt – e mozgással? Ha nem sportol még rendszeresen, akkor milyen sportággal ismerkedjen meg, egyáltalán hogyan válasszunk neki való mozgásfajtát? Ebben segítünk most egy picit.
Bezár

A tánc pozitív hatása gyermeked fejődésére

Hogy miért megy majd könnyebben a tanulás? Hogyan javul a koncentrációs képesség? Hogyan válik már kis kortól a mozgás az élete részévé? Hogyan bontakozik ki személyisége, egyénisége? Hogyan válik magabiztossá? Hogyan szerez barátokat?
Bezár

1% felajánlása

Köszönjük a tavalyi felajánlásokat, kérjük idén is támogassa egyesületünket személyi jövedelemadójának 1 %-val. Az összegyűjtött összeget működésünkre, programjaink, céljaink megvalósítására és a növendékek támogatására, tehetséggondozásra fordítjuk.
Bezár