Versenytánc

 

Egyesületünk lehetőséget kínál versenyzői ambíciókkal rendelkező gyerekek felkészítésére, versenyeztetésére. Ez azonban több időt, energiát és áldozatot kíván meg a gyerekektől és a szülőktől egyaránt. Körülbelül 1,5 - 2 évnyi tánctanulás után lehet megkezdeni a versenyzést tánciskolás szinten. 

 

Közös (csoportos) órák

A közös órák alkalmával akár pár nélkül is hatékonyan vehetsz részt, ugyanis itt első sorban az egyéni képességek fejlesztése a cél. A technikai tudás állandó fejlesztése segíti a táncban való sikerességedet, növeli a párban való táncolás örömét és könnyedségét valamint a már meglévő ismereteidet fokozatosan bővítheted. 

Vezetett edzés

A versenykoreográfiák begyakorlottsága meghatározó egy táncversenyen. A rutinosság, magabiztosság elérése érdekében szükség van a versenyzőknek és a versenyezni készülő pároknak verseny-szimulációs edzésre. Itt a pároknak le kell küzdeniük fáradtságukat, félelmeiket, gátlásaikat, rutint kell szerezniük a zavaró külső-belső tényezők kizárásában, meg kell vívni a többi egyéniségek hatásával is, valamint meg kell tanulniuk harmóniában, egységesen táncolni partnerükkel.

 

Szabad gyakorlás

Az órarendben kijelölt olyan időpontok ezek, amikor a teremben semmilyen csoportos foglalkozás nincs. Ezekben az időpontokban van lehetősége minden táncosnak arra, hogy a közös órákon, magán órákon tanult új ismereteket kigyakorolhassák. Ez történhet egyénileg is és párban is, a lényeg hogy már a tanár felügyelete nélkül önállóan történik. Ha az információ eljut a gyerekekhez, de az nincs kigyakorolva - belefektetve a munka - akkor csak hobby táncolásról beszélhetünk, nem versenysportról.

 

Magánórák

A magánóra – kereteken belül történő tánctanulás ajánlott mindazoknak, akik:

- félénkek

- felzárkózók

- intenzívebb fejlődést igényelnek, mert versenyeznek

- különösen szorgalmasak

- mielőbb szeretnének partnerre találni

- koreográfia összeállítását, átalakítását szeretnék a versenyzéshez

 

Egy magánóra alkalmával a tanár teljes mértékben a párosra illetve személyre alakítja az órát. A páros hibáinak javítása, részletes technikai magyarázatok, érzetek átadása az, amivel itt komolyabban foglalkozunk. A haladás mértéke teljesen egyénre szabott.

 

 

Bezár

Hogyan találjam meg gyermekem számára az ideális sportot?

Vajon hányszor jutott már eszünkbe a gondolat, hogy gyermekünk elég időt tölt – e mozgással? Ha nem sportol még rendszeresen, akkor milyen sportággal ismerkedjen meg, egyáltalán hogyan válasszunk neki való mozgásfajtát? Ebben segítünk most egy picit.
Bezár

A tánc pozitív hatása gyermeked fejődésére

Hogy miért megy majd könnyebben a tanulás? Hogyan javul a koncentrációs képesség? Hogyan válik már kis kortól a mozgás az élete részévé? Hogyan bontakozik ki személyisége, egyénisége? Hogyan válik magabiztossá? Hogyan szerez barátokat?
Bezár

1% felajánlása

Köszönjük a tavalyi felajánlásokat, kérjük idén is támogassa egyesületünket személyi jövedelemadójának 1 %-val. Az összegyűjtött összeget működésünkre, programjaink, céljaink megvalósítására és a növendékek támogatására, tehetséggondozásra fordítjuk.
Bezár